Företagsprofil

Rosander Recruitment specialiserar sig på rekrytering till chefspositioner inom Transport- och Logistikbranschen. Genom mer än 20 års erfarenhet från ledande befattningar har vi byggt upp ett brett kontaktnät och har en gedigen kunskap om branschen.

Företagets grundare och ägare, Pontus Rosander, har förvärvat omfattade kompetens i högre positioner inom företag som ASG, UPS, Emery/Menlo och Kuehne & Nagel. Sedan starten 2012 har Pontus fokuserat på rekryteringar till chefsbefattningar inom området transport och logistik.

Norden är vår hemmamarknad

Huvudkontoret är placerat i Stockholm och vi betraktar Norden (dvs. Sverige, Norge, Danmark och Finland) som vår hemmamarknad. 

Rosander Recruitments uppdragsgivare återfinns huvudsakligen  inom Transport & Logistik, Supply Chain och Tillverkning.

SCM Executives

Rosander Recruitment har sedan många år ett nära samarbete med SCM Executives med huvudkontor i Amsterdam. Ägaren och grundaren Marcel Schenk kommer från höga chefspositioner på företag som Expeditors och Emery/Menlo. SCM Executives som grundades 2005, arbetar med rekryteringar till högre chefsbefattningar inom transport- och logistikbranschen i Europa. Tack vare samarbetet med SCM Executives kan vi erbjuda våra kunder professionell hjälp vid internationella uppdrag utanför Norden.

Analysföretag med webbaserade verktyg

Rosander Recruitment samarbetar med med JobMatch samt Ensize AB, ett svenskt analysföretag som sedan mer än 10 år tillhandahåller webbaserade verktyg för utvecklings- och förändringsarbeten inom ledarskap, organisation och beteende. 

Rosander Recruitment är certifierad användare av DISC och Drivkraftsanalyser.

Konsult inom logistikupphandling och logistikutbildning

Vi har även ett nära samarbete med Erik Nauclér som har många års erfarenhet av internationell handel och logistik. Bland annat har Erik under många år haft ansvar för H&M-koncernens samtliga internationella transporter och även lett logistikdelen av den framgångsrika expansionen. 

Erik står, via Rosander Recruitment, till förfogande som konsult inom logistikupphandling och logistikutbildning.

Executive consulting – nära verklighetens totala glädje och krassa brutalitet 

Thomas Parmbäck har över 20 års gedigen erfarenhet från positioner på VD- och styrelsenivå, främst inom branscher som IT och logistik.

Thomas bedriver nu egen verksamhet där han, i samarbete med Rosander Recruitment, erbjuder tjänster som exempelvis:

  • Företagsstrategier med implementering 
  • Behov av ledningens ''vänstra hand'' och bollplank
  • Personliga mentorskap/bollplank
  • Integration eller separation av verksamheter
  • Tillväxt- och/eller lönsamhetsutveckling.
  • Turnaround
  • Kundbearbetningsmodeller och implementering
  • Styr- och uppföljningsstrukturer

Ledord för Thomas konsultverksamhet är: ”seen it, done it, been there—know what does and what doesn't work”.

Uppdragen sker ”hands on, nära verksamheten, dess ledare och medarbetare” och kan innebära att inneha styrelseuppdrag eller agera som interimsledare. Thomas kan också driva förändringsprogram i projektform.

Rekrytering inom Transport & Logistik, Supply Chain och Tillverkning.